Black Hole, University of Milan

Anno: 2015
Metri quadrati
Design by
Servizi: engineering, production, installation.

“We wanted to create the image of a black hole, which absorbs energy by warping and giving form to the space around it, as a reference to the theme of the event.” told the architects Steve E. Bltatz and Antonio Pio Saracino. The artwork “Black Hole”, produced by Marzorati Ronchetti, Vetreria Bazzanese and Zordan, and exhibited at the University of Milan, has been a design challenge. It represents a small pavilion with towers in which every component is part of the whole. The cover is formed by overlapping slabs, spaced apart, with irregular-shaped holes clad in steel plates that give the sensation of a vortex. This cavity appears to attract the wooden floor, which is distorted into the shape of a circular seat. In line with this “gravitational” pull, the sandblasting on the side windows reduce the transparency, favoring meditation. The whole effect will encourage visitors to sit down, directing their gaze upward toward the void in order to charge themselves with new energy.

The three partners received  positive feedback from the architects: “It was a fluid collaboration, without any difficulties whatsoever, on the contrary, we were very pleased with the support and encouragement we received from the team.”

Indietro

realizzazioni simili